Konstgjorda margariner som exempelvis Becel innehåller ofta 20 gånger så mycket Omega 6 som Omega 3, ett förhållande mellan fettsyror som knappast förekommer naturligt

Och så här skriver Victor i sin blogg om mättat fett mm. :

http://victorbjoerk.blogg.se/2008/november/annika-dahlqvist.html

"Faktum är att det aldrig bevisats att mättat fett skulle "kleta igen kärlen" utan det är något som kostprofessorn Ancel Keys hittat på. Eftersom Ancel Keys blev 101 år gammal tror folk att han måste ju haft rätt i sina råd men faktum är att enligt Annika och enligt vad jag tror själv så är den höga kolhydratkonsumtionen en nyckelfaktor till att hjärtproblem och diabetes är vår tids digerdöd.

Det finns ju moraliska invändningar mot att äta mycket animalisk föda och det finns ju ofta toxiner i de olika köttprodukter vi köper så man kan ju ifrågasätta om det verkligen är så bra att vi ökar vår köttkonsumtion. Men påståendet om att mättat fett skulle vara orsaken till hjärtinfarkter och diabetes är absurt.

Något Annika även pratar om är alla konstgjorda margariner som exempelvis Becel som framställs av vegetabiliska oljor av dålig kvalitet såväl som olika konstiga kemikalier och olämpliga matoljor. Dessa innehåller ofta 20 gånger så mycket Omega 6 som Omega 3, ett förhållande mellan fettsyror som knappast förekommer naturligt. Dessa är även en stark bidragande orsak till våra välfärdssjukdomar.

Becel gjorde nyligen reklam på olika matbutiker i Sundsvall och gjorde kolesteroltester på folk, alla som hade högt kolesterol vilket de flesta vuxna har fick rådet att sänka det genom att äta mindre mättat fett och mycket becel.

Detta är dock rent livsfarligt eftersom becel orsakar inflammation i blodkärlen."


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Bra inlägg och träffande med "vår tids Digerdöd". Hoppas verkligen att detta sprids fort.

2009-02-21 @ 08:11:55
URL: http://eharstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0