Ej belastande mat för matsmältningen

Bär (blåbär är det absolut bästa, antioxidanten för att minska matsmältningsstressen), baljväxter, havsalger som har stark näringskoncentration.

Havsalger (mizo soppa) med i matlagningen. Japaner lever längst och har minst sjukvård. Bäst folkhälsa. De lär inte ha det mindre stressigt än vi här.

UMEboschi (mjöksyrejäst pasta av UME, det är en frukt som ej är mogen, luktar aprikos. Boschi betyder mjölksyra.

Denna pasta är basbildande, neutraliserar syra i kroppen. Blanda i mat som kryddning, den är mycket salt. (istället för salt t ex)

Mjölksyrade grönsaker, surkål (surströmming ;o) kål, rödkål, gurkor bygger upp tarmfloran.

Vi har 1,5 kg bakterier i tarmen. Äter vi socker blir det mindre och det uppstår jäsning, dvs det blir alkohol! (egen fundering: och så ska gravida inte dricka alkohol, men socker lika illa isåfall.....!?)

Och det stör tarmfloran, det blir brist på vitamin B, som nog de flesta känner till.

Med mjölksyrade grönsaker tar vi upp mer näringsämnen ur maten vi äter om vi äter det ihop. (obs ej fusksyrade grönsaker med vinäger)

Adzukibönor, bra proteinkälla som hjälper neutralisera oxideringskällor.

Sådan mat bygger upp tarmfloran.

Bovete, quinoa, fullkornsbröd, syrat bröd , surdeg (ej jäst), groddat bröd

Vi är som ett ut och in vänt träd! Dvs våra tarmar är som trädets rötter som suger upp livskraften. Jätteviktigt!

Under mörka delen av året ska man äta vitamin D (som vi också får va solen) Fiskleverolja som har både A och D och Omega 3 ger bäst effekt. All mat nu styrs mot omega 6, vilket också är bra, men det måste vara balans mellan omega 3 och omega 6. Fet fisk är också bra, men idag så är miljöbelastningen stor med höga halter tungmetaller. I fiskleveroljan har det gjorts en molekyldestillation som tar bort miljögifter, om man har en olja med bra kvalitet.

BLUE ICE fiskleverolja är bäst. Kommer från norge, men packas och säljs från USA. ½ tsk om dagen. Behövs inte mer. Andra märken rekommenderar högre doser (för de är inte lika bra och har bara omega 3, inte vitamin A och D. Men bättre om man behöver ta mindre fett = mindre kalorier.

Många vågar inte ta A vitamin för att det ska bli för mycket, men det finns ingen bra forskning kring detta för all forskning är gjord på syntetiskt A vitamin och därför stämmer det inte riktigt.

I fiskleveroljan finns DHA-syra. I linfröolja finns alfa linolinsyra som omvandlas till DHA. Men vi har inte rätt enzymer för att omvandla alfa linolinsyran. Vi kanske tillgodogör oss bara 50%. Därför är det bättre att ta fiskleverolja som ÄR DHA direkt.

Vitamin D stabiliserar Kalcium

MJÖLK! Produkter

De som dricker mycket mjölk har kortare liv. Det ökar inte heller kalciumupptaget, eftersom enzymerna som behövs för upptag, försvinner i pastörisering.

Det är en bluff att mejeriprodukter är en bra kalciumkälla.

För att förhindra benskörhet – ta Vitamin D med fiskleverolja.

Kalcium finns i gröna bladgrönsaker, halvsalger mest! Sesam, mandlar.

För att hålla sina barn friska, säger Steven Acuff att nr

1) Inga mejeriprodukter!

2 ) inga vaccinationer

Cocosmjölk är bäst (obs kolla att den är ren och inte innehåller E-medel. Det finns de som är 80% cocosmjölk och 20% vatten. Annars är många kring 60-70%.

Blandning av cocosmjölk med rismjölk är bra! Rismjölk är utan fibrer och höjer därför insulineffekten, men om man ter det med gröt t ex så är det OK. Eller blanda med cocosmjölk, så blir dte mindre insulineffekt.

Mjölkprotein är det sämsta man kan äta. Smör är OK, det enda som är nyttigt av mejeriprodukter. Mager mjölk är förstås lika farlig som fet. Fettet är ej farligt. Laktosen orsakar hjärtinfarkt, slaganfall. I ostproduktion försvinner laktos, men mjölkproteinet är kvar. Mjölkprotein är NR 1 att provocera fram allergier och astma.

Finland konsumerar mest mjölk och har mest barndiabetes. Sverige ligger 2:a.

Bukspottskörteln (BSK) producerar protein som liknar komjölkens. Barnets BSK är ej utvecklat att skilja på dessa båda proteiner och när det finns en massa protein (för att man dricker mjölk) så reagerar den mot ett överskott av , vad den tror är, sitt eget protein och börjar producera antikroppar mot sin egen BSK!

Blodgrupp B mer vanligt österut. A och O i Sverige, B mer vanligt i Finland. Blodgrupp A och O är autoimmuna mot komjölk. Här hängde jag inte riktigt med, mer än att Blodgrupp A och O inte skiljer på blodgrupp B och mjölkprotein..... blir nån process och ger tarmförruttnelse. (dock ej av smör)

Får och getmjölk är bättre, ok.

Holland är bland dem som dricker mest mjölk också. De har mest bröstcancer, sen Danmark. Danska kvinnor har kortast liv.

Boktips: Vita lögner

Alger

I alger finns också miljögifter , liksom i grönsaker. Men skillnaden med alger är att de innehåller natriumalgenat som binder tungmetaller så att dessa ej tas upp utan följer med ut.

Alger ger utrensning av miljögifter. Det gör ej grönsaker, de har cellulosa.

Havsalger är bästa insatsen att rengöra kroppen. Vid kadmiumbelastning kan man ej tillgodogöra sig kalcium.

Fruktos är värre än socker, det går direkt till levern och omvandlas av den som tar skada, fruktos går ej via bukspottskörteln, som socker gör.

Fruktos kommer av majs, med kemikalier.

Aspartam skadar hjärnceller. Tungan ger en illusion av sött och skickar signaler till hjärnan. Neuronerna i hjärnan blir upphetsade, så de förstörs.

Bär kan man äta hur mycket som helst av.. Antioxidant. Frukt kan man vara mer sparsam med pga mycket socker och syra i frukt.

I fruktjuice finns dessutom inga fibrer vilket inte är bra.

Amerikanska piloter får absolut inte äta aspartam för att de får svårt att koncentrera sig och lågt blodsocker när hjärnan luras.

Amerikanske försvarsministern Donald Rumsfeld var den som tog fram aspartam... och godkänner att det är helt ok för resten av världsbefolkningen att äta, dvs ofarligt.....hm?!?! Men låter inte "sina egna" smaka den egna medicinen. Under tiden tvistas det om det är farligt eller inte.

S L U T   F Ö R   D E N  H Ä R  G Å N G E N


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Mycket intressant! Det där om piloterna är ett bra exempel kan man tycka :)

2008-09-26 @ 19:39:11
Postat av: Anonym

Ja, skumt, skumt kan man också tycka..

2008-09-26 @ 22:07:46
Postat av: sabine marcellin

Mycket intressant. Jag tror absolut på din information. Tack

2011-05-18 @ 11:54:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0