Läs om mjölk, mejeriprodukter, benskörhet mm.

http://www.klokast.se/Nyhet/Osteo.html


Ny sjukdom, nytt reklamjippo....?!?!?????????

fundera på:

* Sverige är det land i världen där det dricks mest mjölk per person och år. Samtidigt har vi mest problem med benskörhet också. Hur går det ihop?

*  Över 61 084 friska svenska kvinnor har fått svara på frågor om sina matvanor.
Kvinnorna har sedan följts i mer än 13 år. Totalt drabbades 266 kvinnor av äggstockscancer.
Studien visar att kvinnor som dricker två eller fler glas mjölk om dagen dubblerar sin risk att drabbas av en vanlig typ av äggstockscancer. Filmjölk och yoghurt ökar också risken, däremot inte ost.
Epidemiologen Susanna Larsson, institutet för miljömedicin på Karolinska institutet, har gjort studien. Hon misstänker att det är laktoset, mjölksockret, i mjölken som ligger bakom.
- Det finns en teori om att galaktos, som bildas när kroppen bryter ned laktos, är toxiskt för äggstockarna.

Läs om: " För att förstå de många myterna om benskörhet och dess ordinerade behandlingar, är det viktigt att förstå naturen hos benstommen.  (länken)
osv
" BENSKÖRHETENS MYTISKA ORSAKER"
MYTEN OM KALCIUMBRIST             (rubriker i länken)


Det finns minst 18 viktiga benuppbyggande näringsämnen som är essentiella för optimal benhälsa. Om ens dietintag är lågt beträffande någon av följande näringsämnen kommer benstommen att lida. Dessa inkluderar fosfor, magnesium, mangan, zink, koppar, bor, kisel, fluor, vitaminerna A, C, D, B6, B12, K, folsyra, essentiella fettsyror och protein.
Kroppen använder endast mineraler när de ingår i en rätt balans. Flickor som, till exempel, äter en diet innehållande mycket kött, läskedrycker och industriförädlad mat med höga nivåer av fosfor har befunnits få en alarmerande minskning av benmassa. 36.) Alltför hög proportion av fosfor i förhållande till kalcium förorsakar att kalcium dras ut ur benen i ett försök att kompensera.

Vetenskapliga bevis visar otvetydigt att kalciumtillskott i sig själv bara inte fungerar. 37) Och tvärt emot populära föreställningar så reducerar inte kalciumtillskott risken för frakturer. Det finns nu bevis att en hög nivå på kalciumtillskotten i själva verket associeras med en 50 procentig ökning av risken för frakturer.

Efter allt som vi blivit indoktrinerade med, är det ett chockerande avslöjande att mejeriprodukter bidrar till benvävnadsförluster. De länder som har den högsta konsumtionen av mejeriprodukter har även den högsta frekvensen av benskörhet; de länder som saknar konsumtion av mejeriprodukter har den lägsta benskörhetsfrekvensen.
I kroppens visdom ligger den högsta prioriteten i att upprätthålla den rätta syra-/alkalibalansen i blodet. En hög proteindiet på kött och mejeriprodukter innebär en stor benskörhetsrisk på grund av att den ger blodet hög syrahalt. Kalcium måste då extraheras från benen för att kunna återställa den rätta balansen. Eftersom kalcium i blodet används av varje cell i kroppen för att upprätthålla dess oskadade tillvaro, så kommer kroppen att offra kalciumet i benstommen för att uppehålla homeostasen i blodet.


* De mest populära behandlingarna för benskörhet är i själva verket skadliga för kvinnors hälsa. Syntestiskt östrogen är känt som ett cancerframkallande preparat. De flesta kalciumtillskott är inte endast ineffektiva i återskapandet av benvävnad, utan de kan faktiskt leda till mineralbrist, förkalkning och njursten. Och tvärt emot populära trosföreställningar har mejeriprodukter visat sig vara en ledande orsak till förlust av benvävnad.


*
Osteoporos-industrin har inte endast skapat en enorm marknad för sina produkter; den har även blivit speciellt anpassad för den kvinnliga målgruppen. Uppenbarligen har den skräckinjagande annonskampanjen om att benskörhet likt en tyst tjuv ger sig på kvinnors benvävnad betalat sig. Olyckligtvis är godtrogna kvinnor omedvetna om att de i själva verket blivit bestulna av en ohelig allians mellan läkemedelföretagen, läkarkåren och mejeriindustrin, vilka har iscensatt en av de mest framgångsrika och välplanerade maknadsföringsmanipulationerna i historien.

Genom att förvränga fakta, genom att manipulera statistik och genom att förvägra vetenskaplig forskning i jakten på profit, har denna mäktiga allians än en gång äventyrat liv genom att utsätta kvinnor för en ökande förekomst av sådana sjukdomar som bröst- och äggstockscancer, stroke, sjukdomar i levern och gallblåsan, diabetes, hjärtbesvär, allergier, njursten och artrit.

ROTEN TILL BEDRÄGERIET

Andra världskriget förebådade en större vändpunkt inom medicinen. Under förkrigsperioden var läkemedelsfirmorna mestadels småföretag, huvudsakligen intresserade av att tillverka örtpreparat. Framväxten av en mera sofistikerad vetenskap efter kriget skulle förändra medicinens utseende för alltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0